Galerie

Huidige expositieInformatie voor de kunstenaar

Welkom in onze galerie

Galerie ’t Koetshuys Lopikerkapel biedt de gelegenheid aan beeldend kunstenaars om werk te exposeren. Het gaat daarbij voornamelijk om schilderkunst en fotografie, maar ook keramiek en beeldhouwwerk zijn soms bij ons te bezichtigen.


Zondag 14 oktober a.s.

Workshop Alla Prima door Willeke Frima

Alla prima wil zeggen: meteen, in één keer. Tijdens deze 1-daagse workshop schilder je met olieverf helemaal nat-in-nat, zonder onder-schildering. De nadruk ligt op de tonaliteit. Onderwerpen zijn b.v. een ei, een peer of een citroen.

  • De workshop duurt van 10.00 tot 15.00 uur (9.30 uur zaal open)
  • Kosten: € 49,- (incl. materialen, koffie/thee en lunch)
  • Locatie: galerie ’t Koetshuys
  • Aanmelden op w.frima@gmail.com

Willeke Frima

Vanaf 10 september hebben we de uiterst realistische werken van Willeke Frima

Willeke Frima volgde de opleiding voor leraar tekenen en textiele werkvormen aan de lerarenopleiding Zuid West Nederland in Delft. Pas later ging zij zich toeleggen op het tekenen en schilderen in de klassieke stijl. Docenten waren o.a. Joke Frima en Mieke Schapers.  Hoewel de schilderijen er vaak heel gedetailleerd uitzien beschouwt Willeke zichzelf niet als een fijnschilder; de verf wordt pasteus, dus onverdund aangebracht. De kleuren blijven hierdoor helder en sprankelend; de penseeltoets blijft zichtbaar. Geliefde onderwerpen zijn dieren en stillevens.

Tussen 2010 en 2016 heeft Willeke vooral lesgegeven in stillevenschilderen in olieverf in haar eigen atelier Kunstkwekerij in Aalsmeer. Momenteel geeft Willeke les bij SAKB ateliers in Amstelveen.

 


Openingstijden

De galerie is elke dag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Ze is aan huis gevestigd. Als u even aanbelt komen we u bij de deur ophalen. Wilt u buiten deze tijden komen dan kan dat op afspraak. Neemt u daarvoor alstublieft contact op met Carole Hoedemaker, 06 5464 1458.


Bereikbaarheid

Lopikerkapel ligt in het prachtige Groene Hart en vormt daardoor een rustpunt op diverse geweldige fietsroutes. ’t Koetshuys ligt even van de doorgaande route tegenover ‘de Holle Brug’ en wordt aangegeven met een bordje.

Komt u met de auto dan kunt u die ruimschoots kwijt op ons eigen terrein.

Het openbaar vervoer naar Lopikerkapel is beperkt. Er vertrekken buurtbussen vanuit IJsselstein en Woerden. Klik op de link voor meer informatie daarover voor vertrek uit IJsselstein of uit Woerden


Start typing and press Enter to search