Galerie

Van 15 augustus tot en met 29 september werken van Monnickendamse kunstschilders

Daarna keramiek uit Frankrijk 

Huidige expositieInformatie voor de kunstenaar

Welkom in onze galerie

Galerie ’t Koetshuys Lopikerkapel biedt de gelegenheid aan beeldend kunstenaars om werk te exposeren. Het gaat daarbij voornamelijk om schilderkunst en fotografie, maar ook keramiek en beeldhouwwerk zijn soms bij ons te bezichtigen.


Schilderkunst uit Monnickendam

Van 25 augustus tot en met 29 september hebben we werken van 4 Monnickendamse kunstschilders bij ons hangen. Deze dames hebben in het Noord Hollandse al heel vaak geëxposeerd maar zijn nu voor het eerst in Utrecht te zien.

Dat deze kunstenaars uit oprechte liefhebberij schilderen zegt niets over de kwaliteit van hun werk maar wél over de prijzen ervan. Kom kijken en oordeel zelf.

Willy Kick
Gré Coné
Marianne Versteeg
Carla Haselager

Gré Coné

“Ik ben ongeveer negen jaar begonnen met schilderen en ik vind het een geweldige hobby. Ik begon met acryl en werk inmiddels olieverf, dat geeft mij wat meer voldoening, een andere techniek!”

Carla Haselager

“Ik begon met aquarel en acryl met vooral zeezicht en landschap. Nu gebruik ik alleen nog olieverf om meer in detail te kunnen schilderen.”

Willy Kick

“Voor mij is schilderen de fijnste hobby die er is. Je vergeet de tijd en kan in jezelf verdwijnen. Op mijn 30ste ben ik met houtskool begonnen en had les van Sjeng van Dalsum. Na een tijd niets gedaan te hebben kreeg ik de smaak weer te pakken met aquarelleren en daarna acrylverf. Op het ogenblik schilder ik met olieverf, de kleuren daarvan vind ik warmer en het schildert prettiger.”

Marianne Versteeg

“Zonder artistieke ambities werd ik 8 jaar geleden, aangespoord door vriendin, lid van een schilderclubje in Monnickendam, met verrassend resultaat. Favoriete onderwerpen zijn natuur, gebouwen of abstract, waarbij kleur voorrang krijgt op vorm. Omdat ik graag snel werk – liefst thuis – is acryl voor mij het beste medium.”


Openingstijden

De galerie is dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Als u even aanbelt komen we u bij de deur ophalen.


Bereikbaarheid

Lopikerkapel ligt in het prachtige Groene Hart en vormt daardoor een rustpunt op diverse geweldige fietsroutes. ’t Koetshuys ligt even van de doorgaande route tegenover ‘de Holle Brug’ en wordt aangegeven met een bordje.

Komt u met de auto dan kunt u die ruimschoots kwijt op ons eigen terrein.

Het openbaar vervoer naar Lopikerkapel is beperkt. Er vertrekken buurtbussen vanuit IJsselstein en Woerden. Klik op de link voor meer informatie daarover voor vertrek uit IJsselstein of uit Woerden


Start typing and press Enter to search