Galerie

Informatie voor de kunstenaar

Galerie ’t Koetshuys Lopikerkapel biedt graag de gelegenheid aan beeldend kunstenaars om werk te exposeren. Onze expositieruimte is met name geschikt voor schilderkunst en fotografie maar ook keramiek en beeldhouwwerk kan, mits niet al te groot, getoond worden.

De ruimte

De galerie van ’t Koetshuys heeft een vloeroppervlak van 10 bij 8 meter en is 2,64 meter hoog. De wanden en vloerbedekking zijn antracietgrijs. De galerie heeft geen daglichtinval!

Uw werk wordt op drie manieren geëxposeerd. Aan de lange zijden van de ruimte zijn vitrines geplaatst. Deze vitrines zijn 114 cm hoog, 30 cm diep en staan 72 cm boven de vloer. Het werk wordt met led-verlichting (warm white) zowel van boven als van onder aangelicht. Deze led-verlichting is vanzelfsprekend dimbaar tot op het door u gewenste niveau.

De ruimte beschikt daarnaast over vier expositiewanden van 264 cm hoog en een breedte van respectievelijk  350, 300, 244 en 244 cm. Het werk wordt hier aangelicht door 12 verstelbare led spots.

En ten slotte is een van de wanden voorzien van een (bordeauxrood) theaterdoek van 750 cm waarvoor werk op ezels geëxposeerd kan worden. Ook hier wordt het werk aangelicht door led spots, maar ook is het mogelijk hier theaterlicht te gebruiken.

Tijdens een expositie worden alleen de werken aangelicht. Door de antraciet grijze wanden is het midden van de ruimte vrij donker. De aandacht wordt daardoor als vanzelf naar de werken getrokken.

De sfeer

Publiek wordt door de galeriehouder ontvangen in een ontspannen sfeer waarbij een kleine versnapering wordt aangeboden. De galerie is aan huis en om binnen te komen belt men aan. Dat kan gedurende de expositie elke dag tussen 12.00 en 17.00 uur. Wij verstrekken desgevraagd informatie over u en over uw werk.

Publiciteit

Wij verzorgen de publiciteit rond uw expositie. Dat houdt in dat we samen met u de vernissage organiseren, drukwerk verzorgen, een perscommuniqué uit laten gaan en in Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen posters ophangen en flyers verspreiden.

Tarief

Uw expositie mag 6 weken aaneengesloten duren. U betaalt alleen bij succes, 30% van de opbrengst van elk verkocht werk.

Vóór de expositie

Om de vernissage te kunnen organiseren, het drukwerk te regelen en de informatie aan het publiek te kunnen verzorgen verzoeken wij u een maand vóór de expositie het volgende aan ons aan te leveren:

  • informatie over u en uw werk
  • eventueel inzage materiaal (zoals: overzicht totale oeuvre, publicaties, visitekaartjes, overzicht exposities, enz)
  • van elk werk dat u bij ons exposeert één foto
  • de gebruikte materialen (per werk)
  • opgave van de prijzen (denk aan de 30%)
  • foto’s van de werken die gebruikt zouden kunnen worden voor het drukwerk (hoge resolutie)
  • e-mail adressen van uw contacten die wij uit moeten nodigen voor de vernissage
  • e-mail adressen van uw contacten die wij alleen moeten informeren over de expositie

Start typing and press Enter to search